Σύμφωνα με το «Capital.gr» :
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγοράς του real estate, με τις εταιρείες να ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες και να δημιουργούν ψηφιακές βάσεις δεδομένων. Γεγονός που καθιστά τις συναλλαγές πιο γρήγορες και διαφανείς, όπως ανέφερε ο CEO της Cerved Property Services (CPS), Δημήτρης Ανδρίτσος από το βήμα της 22ης Prodexpo, που διεξάγεται στις 25-26 Οκτωβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 
Οπως είπε ο κ. Ανδρίτσος, τα τρία τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί μία ανοδική πορεία στην αγορά, παρά την πανδημία.  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η  Cerved Property Services επενδύει σε εξειδικευμένα εργαλεία για την αξιολόγηση εκτιμήσεων ακινήτων, αποτελεσματική διαχείριση ρίσκου, κατανόηση της αγοράς σε βάθος και την αναγνώριση νέων ευκαιριών.
 
Μέσα από μία ισχυρή βάση δεδομένων, η εταιρεία παρέχει αυτοματοποιημένο μοντέλο εκτίμησης  Value at Risk μοντέλα, μέσω των οποίων εξετάζονται πολλαπλά σενάρια, από 1-3 χρόνια, τιμών ακινήτων τόσο για ένα ακίνητο όσο και για μεγάλα χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρίτσο, μέσα στο digital περιβάλλον, που αλλάζει την αγορά, η CPS προσφέρει συνολική εκτίμηση κινδύνου ενός ακινήτου, δηλαδή πόσο εμπορικό είναι και πόσο χρόνο θα πάρει για να πουληθεί. Προσέθεσε πως τους επόμενους μήνες θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα βιομηχανικά ακίνητα και ξενοδοχεία, ενώ τα δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών όσο και τους πλειστηριασμού

Πηγή : www.capital.gr
Ημερομηνία : 18/11/2021

Tags: News
Loading...